top of page

De beruchte 7

Zeven jaar samen is niet niks.

Laat staan nog 7 erbij, en wie weet nog eens, en nog eens.

Het is een beruchte periode in relaties.

Hoe halen jullie het?

Stroom rond Kaap De volgende 7_Blog_Relatiecoach Erwin
Stroom rond Kaap De volgende 7

De beruchte 7

Stel je voor, straks is het zover. Dan zijn jullie 7 jaar samen. Of 14, 21, .. jaar!

Maar of en hoe jullie de volgende 7 halen, gaat het gerucht, dat is nogal ongewis.

Want elke 7 jaar is een soort magische grens. Toch? Daar gaat het erom spannen. En kan de boel toch op de klippen lopen.

Dat gebeurt in zoveel relaties!

Ik voel me er nogal onbehaaglijk onder. Stel je voor: dan ben je al zover gekomen, maar heb je blijkbaar toch een of andere gemene onderstroom niet in de smiezen gehad. En daar strandt het schip.


The Reeds graag!

Toen ik ging zeezeilen kwamen we bij mooie kusten waar ik niet bekend was.

Dan schoof de schipper the Reeds onder m’n neus. Een vuistdik vierkant getijdenboek met meer tabellen dan ik voor mogelijk hield, maar daarin wel precies voor die kust en die monding, hoe de stroom er normaal gesproken staat. Richting en sterkte. Op die datum. Per uur.

Dat maakte daar namelijk het verschil, tussen uberhaupt een riviermonding of haven binnenkomen, of niet. Anders liep je vast, of was na uren ploeteren weer terug bij af, ver uit koers en planning.

Opgelucht en trots dat we het hadden geklaard, meerden we aan.

Ready voor het proeven van de locale specialiteiten.


Reeds voor Relaties ?

Bestaat er ook een Reeds voor als je samen, na 7 jaar bijvoorbeeld, inmiddels wat verder vaart en nieuwe kusten bezoekt? Een Reeds voor Relaties ?

Met een alert voor verraderlijke onderstroming en, als we dan toch bezig zijn, een schipper die helpt te anticiperen en weet wat te doen?


Jullie zijn the crew

Okay. Zeven jaar kan best een punt markeren in je relatie. Een spannende overgang naar een volgend vaargebied, een volgende fase van jullie samen. Want: een relatie is geen statisch geval, maar leeft. Dus ook die van jullie.


Nee, er is niet echt een Reeds voor Relaties, die klip (sorry) en klaar in beeld brengt welke onderstromen jullie wachten, morgen 3pm daar en daar.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je samen als crew een koers uitzet en zo zeilt dat je niet rond Kaap "De volgende 7" op de klippen loopt?


Het geheim

Ik voel ‘m aankomen: "Als een Reeds voor onze relatie er niet in zit, mogen we dan wel die schipper om “Kaap de volgende 7” heelhuids te ronden?"

Wat heb ik een fijn beroep. Ik ga een jullie geheim vertellen, waar ik in m’n praktijk heel dankbaar gebruik van maak. Ja.

Er is een schipper.

Laat ik het zo zeggen: de schipper waar jullie, als het erop aankomt, liefst op terug willen vallen, die huist in Jullie.

Een hele wijze schipper die zich louter bekommert om jullie samen. Die merkt waar het heen wil met jullie. Maar ook wat jullie nogal spannend vinden, ook omdat er veel op het spel staat. Hoe fantastisch zou het zijn als jullie die wijsheid weten aan te boren? Jullie eigen schipper?


"Crew calling captain, over"

Hoe krijg je die schipper van jullie te spreken? Op een schip pakken ze de boordtelefoon en melden “crew calling captain, over”.

Maar als partners in de echte wereld, buiten die van de zeezeil-metaforen die ik gebruik, moet het toch anders gaan.

En dat klopt.

En dat red je, als je het nog niet eerder hebt geleerd en ervaren, niet zelf.

Want je kunt jezelf niet zomaar overstijgen.

Dit gaat niet over jou en je partner als individu alleen.

Je hebt een begeleider nodig van wie je leert hoe jullie bij deze speciale, diepe, maar tegelijkertijd zeer praktische, merkbare wijsheid kunnen komen.

Dat maakt Kaap de volgende 7 niet perse minder spannend, maar je voelt je wel in staat erheen te koersen en weet je gesteund door je team.


Upgraden

Jullie naderende (volgende) 7 jaar samen kan spannend voelen en inderdaad samenvallen met een overgang, een verandering die jullie nu nog niet overzien.

Toch kun je jullie vermogen om onbekender water te bevaren en samen prachtige kusten te verkennen een upgrade geven. En een cruciaal onderdeel daarvan is leren hoe je jullie eigen schipper inschakelt.

Dat valt te leren, met de juiste hulp.

Van een gepassioneerd relatiecoach die zich daarvoor sterk maakt, bijvoorbeeld.


Stroom rond Kaap De volgende 7_Blog_Relatiecoach Erwin

Doen

Geven de volgende 7 je de kriebels, hoor je toch van veel relaties die het rond die tijd (te) zwaar krijgen, handel dan nu.

Want het gaat wel om je lief en jullie relatie.

Met jullie schipper erbij kunnen jullie de zeeen aan waar je naar verlangt - maar het vraagt ook jullie inzet en een onafhankelijke expert. Verzeker je dus van een ervaren relatiecoach.

Ik wens jullie een mooie vaart!


Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page